Meegenomen door mijn moeder naar Dixieland concerten in Meppel, werd ik verliefd op de saxofoon. Op mijn zestiende verjaardag, februari 1982, lag er een ouwe Chinese zilveren tenorsax onder het logeerbed, als cadeau dat ik gedeeltelijke zelf moest afbetalen. Ik kon mijn geluk niet op!

A Tune a Day - dat was het eerste boek waar ik uit oefende. Een les bij Harry Keijl, muziekleraar in Meppel en collega van mijn vader. ‘Wat wil je er mee gaan doen’, vroeg hij. ‘Nou, ik zal er wel niet mee op het sanatorium komen’, was mijn antwoord. Wist ik veel…

Maar dat ik er van hield wist ik wel. Na een half jaar dagelijks een lied, les op de muziekschool gehad van een klarinettist. In 1983 kocht ik een Selmer Super Action. Vervolgens vertrok ik in 1984 naar Groningen om te gaan studeren. Dat duurde niet lang, ik wilde de muziek in. Aangestoken door bassist Erik Robaard, met wie ik daarvoor in Meppel mijn eerste band ervaring had opgedaan, ben ik als een gek gaan studeren. Johan Huizing studeerde op dat moment bij Adri van Velsen en raadde mij aan ook het klassieke pad te gaan volgen. Na een half jaar zei hij: ‘heb je al eens over het conservatorium gedacht?’ Zeker! Maar ik wist niet hoe het heette… ;-)

1987 werd ik aangenomen in de vooropleiding aan het conservatorium van Groningen, studeerde bij Jan Schoemaker, Hennie Kluvers en Peter Tjeerdsma. Later volgde nog Tobias Delius als leermeester (al was hij dat niet volgens hemzelf…).

Nu, dertig jaar verder speel ik nog altijd met evenveel plezier en liefde.
Als saxofonist ben ik verbonden aan meerdere gezelschappen, geef ik les en tevens repareer en onderhoud ik ze zelf.

Kijk verder in het menu en lees over de verschillende bands en werkzaamheden…

Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Loading…
Foto: Henriet van Rossum