Saxofoon - het blijft een prachtig mooi instrument. Toen ik mijn eerste sax kreeg op mijn 16e, een oud merkloos Chinees instrument, was ik zo trots en blij als wat. Op mijn 18e kocht ik een Selmer tenorsaxofoon, waarna je me van trots helemaal bijeen kon rapen. Al die knopjes en kleppen. En nog... nog kan ik er naar kijken als één van mijn grote liefdes. Maar... altijd een maar... als je er mooi op wilt spelen en er op gaat studeren, dan zou je hem soms wel eens kapot willen slaan. Bij tijd en wijle is het een heel gevecht.

Bovenal is het belangrijkste natuurlijk dat je mooie muziek wilt leren maken. En dat kan met een sax, omdat het een mooi instrument is, maar dat vraagt ook investering van tijd. Soms vraagt dat om discipline van jezelf, dan weer gaat het vanzelf omdat het gewoon lekker gaat en je met leuke muziek bezig bent.
Ik vind het belangrijk dat wanneer je dit instrument wilt leren bespelen, je er vooral ook plezier aan moet beleven. Dat kan niet altijd zo zijn, maar dat hoeft ook niet. Soms moet je je door vervelende kost heen werken om er daarna weer profijt van te hebben.

Je kunt bij mij terecht vanaf je 9e, maar ook vanaf je 20ste of 60ste. Ik geef met name les aan volwassenen. Mensen die verderop in hun leven er achter komen dat ze altijd graag saxofoon hadden willen leren spelen, maar het is er niet van gekomen. Of het mocht niet vroeger, er was geen geld, of er werd gezegd: jij hebt geen talent. Wees welkom als je de wens hebt om het te leren, van welke leeftijd je ook bent.

Voor mensen die beginnen maak ik gebruik van de methode 'Horen, Lezen, Spelen' (Uitgeverij De Haske). Het is een complete methode met CD waardoor je direkt muziek gaat maken en ondertussen leert noten lezen, leert luisteren en ritmische oefeningen doet.
Meer gevorderde leerlingen hebben vaak al een leerweg achter de rug en kunnen met een specifieke vraag komen, tegen nieuwe problemen aanlopen met hun instrument of gewoon verder willen leren. Dan gaan we samen bekijken wat het precies is dat je wilt leren.

Beginnende leerlingen zonder instrument kunnen tijdens de kennismakingsles op één van mijn saxen spelen. Daarna raad ik je aan eerst een instrument te huren via een huurkoopregeling. Er zijn meerdere adressen via internet te vinden waar dat kan.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op voor een kennismakingsles tegen gereduceerd tarief. Tijdens deze les kun je onder andere de verschillende saxofoons uitproberen en beluisteren om te kijken welke het beste bij je past.

Ik geef les bij jou aan huis of bij mij thuis aan de Klimopstraat 26 in Den Haag.

De lessen zijn mogelijk op maandag of donderdag vanaf 15.00u


TARIEVEN per MAAND

WEKELIJKS EEN HALF UUR PRIVE LES of TWEE KEER PER MAAND EEN UUR
ouder dan 21 jaar: € 84,= (€114,= aan huis)
jonger dan 21 jaar: € 72,= (€102,= aan huis)

1 UUR KENNISMAKINGSLES
ouder dan 21 jaar: € 20,= (€27,50 aan huis)
jonger dan 21 jaar: € 15,= (€22,50 aan huis)